Skip to content

Tinktúrák és oleorezinek

A tinktúrákat friss vagy szárított gyógynövények, virágok alkoholos extrakciójával állítjuk elő. Az oleorezinek oldószer mentes, olajos, sűrű kivonatok, melyeket sokféle fűszernövényből elő lehet állítani. Extrakció után az oldószert elpárologtatják, így csak az értékes, a növényre jellemző anyagok maradnak a termékben. Ennek az eljárásnak köszönhetően az illóolajoktól különböző összetételű, a nem illékony komponenseket is tartalmazó anyagot kapunk.

Takarmányipari adalékanyag

Növényi kivonatokat állati takarmányokban is használnak, mivel étvágyfokozó, emésztést segítő hatása van. Eredményes lehet bizonyos betegségek kezelésében és megelőzésében is.

Élelmiszeripar

A feketebors, kapszikum, koriander oleorezineket főként a húsipar alkalmazza kolbászfélék, felvágottak ízesétésére. A paprika oleorezin természetes vörös színező, festő anyag.

Olaj- és vízoldható formában is elérhető, 4.000 CU és 100.000 CU színegység tartományban. Lekvároknak, rágcsálnivalóknak, húsipari termékeknek kölcsönözhet megfelelő, mély vörös színt. Az alkoholos növényi kivonatok gyógyászati célú és étrendkiegészítőként történő felhasználásra is alkalmasak.

Árajánlat és
mintakérés 

Kérjük, töltse ki az űrlapot és küldje el nekünk kérését. Értékesítőnk fel fogja Önnel venni
a kapcsolatot és további információt fog kérni annak érdekében, hogy az Ön számára
legmegfelelőbb terméket ajánlhassuk.

Kizárólag vállalkozások és egyéni vállalkozók részére értékesítünk.