Levendula, Hibiszkus, Bodzavirág, Jázmin, Rózsa
Az új és újabb ízek iránti igénynek köszönhetően világszerte egyre nagyobb az érdeklődés a virágos ízvilágú ételek felé.
A leggyakrabban alkalmazott virágos ízek, mint a levendula, jázmin, bodza, rózsa, hibiszkusz zamata egzotikus élelmiszerek és üdítők elkészítését teszi lehetővé.
Bemutatunk néhány virágos ízt, amely akár az Ön következő termékfejlesztéséhez, íz optimalizálásához is hasznos lehet.
Levendula aroma:
Íz: virágos, gyógynövényes, édes
Felhasználás: jégrékem, koktél szirup, üdítőitalok, édességek (mousse, macaron).

Hibiszkus aroma:
Íz: virágos, kissé savanykás
Felhasználás: tea, joghurt, sör, csokoládé, sós ételek
Jól párosítható alma, ananász, csokoládé, karamell aromákkal.

Bodzavirág aroma:
Íz: viragos, mézes
Felhasználás: koktél szirup, üdítőital, cider,cukorka, sütemény
Jól párosítható citrom, lime, grapefruit és uborka aromákkal.

Jázmin aroma:
Íz: viragos, mézes
Felhasználás: koktél szirup, tea, cukorka

Rózsa aroma:
Íz: viragos, mézes
Felhasználás: török cukor (lokum), cukorka, sütemény, szirup, üdítőital, tea
