Skip to content
Kezdőlap » Blog » Virág aromák

Virág aromák

    Levendula, Hibiszkus, Bodzavirág, Jázmin, Rózsa

    Az új és újabb ízek iránti igénynek köszönhetően világszerte egyre nagyobb az érdeklődés a  virágos ízvilágú ételek felé.

    A leggyakrabban alkalmazott virágos ízek, mint a levendula, jázmin, bodza, rózsa, hibiszkusz zamata egzotikus élelmiszerek és  üdítők elkészítését teszi lehetővé.

    Bemutatunk néhány virágos ízt, amely akár az Ön következő termékfejlesztéséhez,  íz optimalizálásához is hasznos lehet.

    Levendula aroma:

    Íz: virágos, gyógynövényes, édes

    Felhasználás: jégrékem, koktél szirup, üdítőitalok, édességek (mousse, macaron).

    Hibiszkus aroma:

    Íz: virágos, kissé savanykás

    Felhasználás: tea, joghurt, sör, csokoládé, sós ételek

    Jól párosítható alma, ananász, csokoládé, karamell aromákkal.

    Bodzavirág aroma:

    Íz: viragos, mézes

    Felhasználás: koktél szirup, üdítőital, cider,cukorka, sütemény

    Jól párosítható citrom, lime, grapefruit és uborka aromákkal.

    Jázmin aroma:

    Íz: viragos, mézes

    Felhasználás: koktél szirup, tea, cukorka

    Rózsa aroma:

    Íz: viragos, mézes

    Felhasználás: török cukor (lokum), cukorka, sütemény, szirup, üdítőital, tea