Levendula, Hibiszkus, Bodzavirág, Jázmin, Rózsa

Az új és újabb ízek iránti igénynek köszönhetően világszerte egyre nagyobb az érdeklődés a  virágos ízvilágú ételek felé.

A leggyakrabban alkalmazott virágos ízek, mint a levendula, jázmin, bodza, rózsa, hibiszkusz zamata egzotikus élelmiszerek és  üdítők elkészítését teszi lehetővé.

Bemutatunk néhány virágos ízt, amely akár az Ön következő termékfejlesztéséhez,  íz optimalizálásához is hasznos lehet.

Levendula aroma:

Íz: virágos, gyógynövényes, édes

Felhasználás: jégrékem, koktél szirup, üdítőitalok, édességek (mousse, macaron).

Hibiszkus aroma:

Íz: virágos, kissé savanykás

Felhasználás: tea, joghurt, sör, csokoládé, sós ételek

Jól párosítható alma, ananász, csokoládé, karamell aromákkal.

Bodzavirág aroma:

Íz: viragos, mézes

Felhasználás: koktél szirup, üdítőital, cider,cukorka, sütemény

Jól párosítható citrom, lime, grapefruit és uborka aromákkal.

Jázmin aroma:

Íz: viragos, mézes

Felhasználás: koktél szirup, tea, cukorka

Rózsa aroma:

Íz: viragos, mézes

Felhasználás: török cukor (lokum), cukorka, sütemény, szirup, üdítőital, tea