Skip to content
Kezdőlap » Blog » Fagylalt aromák

Fagylalt aromák

    Itt a nyár, itt a fagylalt szezon. Gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen fogyasztják a hűtött, jóízű, krémes desszertet, a számtalan ízből mindenki ki tudja választani a neki tetszőt. Lehet az savanykás, gyümölcsös (citrom, eper, málna), vagy egy teljesen eltérő íz világ (csokoládé, vanília, fahéj, kávé), mindenki elcsábul. Sokan nyitottak az egzotikus gyümölcsök felé is (kókusz, mangó, ananász, papaya), de évről évre új kombinációkkal lepnek meg minket a fagylalt készítők, cukrászok (sajttorta, almás pite, vörösboros áfonya, karamellizált fügés ricotta).

    Ha valaki fagylaltozót nyit, vagy fagylalt készítésére vállalkozik, számos döntést kell meghozni: milyen alapanyagokat használjon, milyen eszközökkel és technológiával gyártson, nem is beszélve a csomagolásról, forgalmazásról, árképzésről.

    De talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen ízekkel csalogassuk be a vendégeket, fogyasztókat?  A legtapasztaltabb fagylaltkészítők és üzletemberek tanácsa, hogy a hagyományos ízek (mint például a vanília, csokoládé és eper) mindenképpen kerüljenek be a választékba. Sokan, függetlenül attól, hogy milyen egzotikus vagy új ízekkel néznek szembe, mindig csak a régi, bevált terméket választják.

    Az ízek következő szintje a klasszikusokat foglalja magába, mint például a málna, puncs, karamell, kókusz, pisztácia, mogyoró, kávé, joghurt. De az utóbbi években nagyon népszerűek a tiramisu, sajttorta, brownie, almás pite.