Skip to content
Kezdőlap » Blog » Paprika oleorezin (Capsicum annum L.)

Paprika oleorezin (Capsicum annum L.)

    6 dolog amit tudni érdemes a Paprika oleorezinről 

    1. A paprika oleorezint oldószeres extrakcióval nyerik ki a Capsicum annum paprikából.
    2. A paprika oleorezint színezékként használják az élelmiszeriparban, például kolbászok, sajtok, szószok, öntetek, sznekkek színezésére.
    3. Piros színét a karotinoidok adják, mint például a kapszantin és kapszorubin.
    4. Európában a paprika kivonatot az E160c jelöli.
    5. A paprika oleorezin némileg érzékeny a fényre. Rozmaring antioxidánsokkal kombinálható a tartósabb színező hatás elérése érdekében.
    6. Olaj és vízoldható formában is kapható 4.000 CU – 100.000 CU (színegység) szín intenzitás között.